عاون سازمان راهداری از برنامهریزی برای تأمین ۳۶۰۰ دستگاه اتوبوس در ایام اوج رفت و برگشت زائران اربعین خبر داد و اعلام کرد که مرز مهران همچنان بیشترین سهم را در ترددها خواهد داشت.
به گزارش چمدانخبر، منصور فخاران، معاون توسعه فناوری و هوشمندسازی سازمان راهداری و حملونقل جادهای اعلام کرد که با تحلیل دادههای سالهای اخیر، پیشبینی میشود تردد زائران اربعینی از پایانههای مرزی کشور در سال ۱۴۰۴ حدود پنج درصد افزایش یابد.
او افزود که در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۷ مردادماه، اوج رفت زائران و از ۲۲ تا ۲۵ مرداد نیز اوج بازگشت آنان خواهد بود.
وی گفت: برای مدیریت ترافیک زائران، تأمین حداقل ۳۶۰۰ دستگاه اتوبوس در دستور کار قرار دارد و هماهنگی لازم برای تخصیص ناوگان از استانهای پرجمعیت صورت گرفته است.
به گفته او، در سال گذشته بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مرزهای ششگانه کشور عبور کردهاند که مرز مهران با بیش از ۱.۶ میلیون نفر، بیشترین سهم را داشته است.
فخاران با اشاره به تغییر الگوی تردد زائران نسبت به سالهای گذشته گفت که سهم مرز مهران از ۶۰ درصد در سال ۱۳۹۸ به حدود ۴۵ درصد در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته اما همچنان اصلیترین مرز خروجی زائران محسوب میشود.
او افزود: امسال پیشبینی میشود بیش از ۱.۸ میلیون نفر از مرز مهران، ۹۷۰ هزار نفر از شلمچه و صدها هزار نفر نیز از مرزهای خسروی، چذابه، تمرچین و باشماق عبور کنند.
وی از استانهای تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قم، کرمان، آذربایجان شرقی، یزد، بوشهر و مازندران بهعنوان کانونهای اصلی اعزام زائران نام برد و اعلام کرد که حدود ۷۰ درصد زائران از این استانها خواهند بود. به گفته او، تمرکز ناوگان اتوبوسی نیز بر همین مبادی خواهد بود.
فخاران در پایان به توسعه سامانههای هوشمند اشاره کرد و گفت: استفاده از سامانههای پلاکخوان، دادهکاوی ترافیکی و ابزارهای دیجیتال برای پایش لحظهای تردد، مدیریت زمان سفر و اطلاعرسانی به مسافران از طریق سامانه ۱۴۱ طراحی و اجرا شده است.