مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی گفت: رویداد تورگردانان جهان با حضور بیش از ۱۰۰ آژانس گردشگری ۳۰ کشور جهان از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت در تهران برگزار میشود.
به گزارش چمدان خبر مسلم شجاعی در نشست خبری «بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی» ضمن تسلیت به مناسبت حادثه بندرعباس اظهار داشت: براساس برنامه هفتم توسعه ۱۵ میلیون گردشگر باید سالیانه وارد کشور شوند، اما اکنون می توانیم ۱۴ میلیون گردشگر را مدیریت کنیم چون به خاطر پراکندگی زیر ساخت ها دچار مشکل هستیم، مسیرها را در گردشگری باید تغییر دهیم و گردشگران در کشور توزیع شوند.
وی ادامه داد: سهم تورهای گردشگری خارجی در کشور کاهش یافته بود، بنابراین به دنبال برگزاری رویداد تور جهانی در ایران رفتیم. آژانس های گردشگری در این رویدادها شرکت می کنند که حتما باعث افزایش تور به کشور می شود.
شجاعی از برگزاری رویداد تورگردانان جهان با حضور بیش از ۱۰۰ آژانس گردشگری ۳۰ کشور جهان از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت در تهران خبر داد و افزود: اکنون ۷۰ تورگردان در هتل هما مستقر هستند و روز سه شنبه نهم اردیبهشت نشست بیزینس تو بیزنس (بی تو بی B۲B) برگزار می شود، که این نشست مهم ترین بخش رویداد تور جهانی در ایران است تا صنعت گردشگری توسعه یابد.
مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی گفت: گردهمایی تورگردانان جهان در ایران با نام ITF همزمان با هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۵) در هتل استقلال برگزار می شود.
شجاعی افزود: در این رویداد تورگردانهایی از کشورهای مختلف همچون ویتنام، تایلند، هندوستان، تاجیکستان، ارمنستان، ترکیه، اوگاندا، موریس، بوسنی، عربستان، بحرین، هلند، قزاقستان، بنگلادش، ازبکستان، آفریقای جنوبی، پاکستان، بلغارستان، ترکمنستان، عمان، مالزی، اسلواکی، آذربایجان، عراق، افغانستان، ایتالیا، آلمان، انگلستان، تونس، قرقیزستان، روسیه، فرانسه، برونئی و تایلند در این رویداد شرکت می کنند و این فرصتی طلایی است که نباید از دست برود.
وی برنامههای تورگردانان حاضر در این رویداد را شامل بازدید از جاذبههای تاریخی و فرهنگی ایران همچون کاخ های گلستان و سعدآباد، موزه ایران باستان، اراضی عباسآباد و سفر به جزیره کیش عنوان کرد.
مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی با بیان اینکه آژانس هایی که با مسافران در ارتباطند در ایران موفق تر هستند، گفت: اکنون حدود ۱۱ میلیون گردشگر وارد کشور می شوند اما برای افزایش این رقم باید با رقبا بجنگیم، اگر مذاکرات به جای خوبی برسد میزان ورود گردشگران خارجی به کشور افزایش می یابد.
شجایی افزود: باید زیرساخت ها را ارتقا دهیم و ۵۰۰ هتل در کشور ساخته شود. افزایش ایرلاین و قطارها بحث های حاکمیتی است و برای توسعه گردشگری باید این بخش ها توسعه یابد.
وی با بیان اینکه موضوع سیم کارت تلفن همراه گردشگران حل شده است، اضافه کرد: برای صدور کارت گردشگر موانعی وجود داشت اما به یک دستورالعمل رسیدیم، اکنون همه بانک ها می توانند برای گردشگران کارت صادر کنند و ارز تبدیل به ریال می شود اما یکسری اشکالاتی وجود دارد و به جای اینکه تبدیل ارز با نرخ جدید، ارز با نرخ تبادلات ارزی انجام می شود.
مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی تاکید کرد: رسالت ما معرفی ایران، جذب گردشگر و مقابله با ایران هراسی از طریق تبلیغات است. گردشگر ابزار کارآمد دیپلماسی عمومی است. با توجه به تعاملات مردم پایه در گردشگری می توان واقعیت ایران را با گردشگری نشان داد.
شجاعی افزود: ذیل تبلیغات یکسری سیاست ها مانند استفاده از ظرفیت رویدادهای بین المللی در نظر گرفته شده است و به دنبال این هستیم تا بیشتر میزبان در برگزاری رویدادها باشیم. گردشگری تعامل در سطح حکمرانی است اگر تشکل ها خوب کار کنند و استانداران ما را حمایت کنند میتوانیم پروژه های خوبی را اجرا کنیم.
برگزاری اجلاس گردشگری شهری از ۳ تا ۴ تیر در اراضی عباس آباد
مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی خاطرنشان کرد: ۱۶۳ کشور عضو شورای سازمان گردشگری ملل متحد هستند و عضویت ما در این شورا چهار سال دیگر تمدید شد، حضور در این جمع برای ایران ذی قیمت است. در راستای تفاهمنامه با سازمان سازمان گردشگری سازمان ملل متحد اجلاس گردشگری شهری از ۳ تا ۴ تیر در اراضی عباس آباد برگزار می شود. در کمیته آموزش آنلاین سازمان جهانی گردشگری عضو شدیم، علاوه بر این در سال ۱۴۰۴ میزبان رویدادهای دیگری هستیم و تلاش می کنیم تعاملات بین المللی افزایش یابد.
شجاعی همچنین به برنامهریزی برای حضور ایران در ۱۰ نمایشگاه بینالمللی و برگزاری پنج Road Show در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: برگزاری این رویدادها در شهرهای بصره، بغداد، کربلا و نجف در کشورهای عربی و همچنین در لهستان، مجارستان، صربستان و روسیه، گامی موثر در جذب گردشگران خارجی خواهد بود.
مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی با بیان اینکه سمنان میزبان اجلاس جاده ابریشم است، افزود: ۲۱ تا ۲۳ خرداد سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی گردشگری سلامت در همدان برگزار و از چهره های مرجع رسانه ای گردشگری مانند اینفلوئنسر برای تبلیغ دعوت می شود چون این افراد در ترغیب کردن دیگران به سفر موثر هستند.در بحث تبلیغات برای افزایش سفر باید محتوای تعاملی بیشتری تولید شود تا اعتماد و میل به سفر افزایش یابد مانند صحبت با گردشگرانی که در مجموعه های فرهنگی و تاریخی حضور دارند.
وی تاکید کرد: گردشگران ورودی به هر کشوری بیشتر از کشورهای همان منطقه هستند اما نباید بازارهایی مثل اروپا را فراموش کنیم و با ورود تورهایی از شرق اروپا باید کاهش تورها را جبران کنیم.