نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در نشست اعضای هیاتمدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران با معاونان سابق و جدید گردشگری کشور گفت: هتلداری وظیفه بخش دولتی نیست و دولت باید برخی از کارها را به بخشخصوصی واگذار کند و زمینه فعالیت بخشخصوصی را تسهیل کند.
احد بیوته، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین و ناظر مجلس شورای اسلامی در وزارت گردشگری، گفت: خیلی خوشحالم که امروز در جمعی هستم که درباره موضوع مهم گردشگری صحبت میشود؛ حضور من در این نشست از دو منظر از نگاه خودم موجه است؛ از یکسو به واسطه وظیفهای است که در مجلس داشته و از سوی دیگر سرعین شهر مقصد گردشگری بوده و تعداد زیادی هتل دارد. در نتیجه هم با ظرفیتها و هم با مشکلات هتلداران آشنا هستم.
او افزود: جایگاهی که من در مجلس دارم، تصادفی نیست و پس از سه دوره تلاش بالاخره به مجلس راه پیدا کردهام تا ضمن خدمت به هموطنانم، در رفع مشکلات زیرساختی که در اردبیل با آن مواجه هستیم، سهم داشته باشم.
ناظر مجلس شورای اسلامی در وزارت گردشگری در ادامه سخنانش با قدردانی از جامعه هتلداران ایران برای ترتیب دادن این نشست، گفت: «آقای محسنی بندپی سالیان سال در مجلس زحمت کشیدهاند و خدمات ارزشمندی از خود بهجا گذاشتهاند. من باید در این مقطع تاریخی به آقای شالبافیان نیز تبریک بگویم چون در تمام این سالها با عملکردی که از خود در حوزه گردشگری نشان دادند؛ اعتماد جامعه بزرگی از صنف گردشگری کشور را جلب کردند و امروز من او را بهعنوان یکی از ظرفیتهای گردشگری کشور میشناسم و همانطور که وزیر گردشگری اعلام کردند از تواناییهای ایشان به نفع گردشگری کشور استفاده خواهند کرد.»
لزوم مقابله با ایرانهراسی
بیوته با بیان این مطلب که بحث ایران هراسی و بار منفی آن بر دوش صنعت گردشگری افتاده است، گفت: وظیفه تکتک ماست که درصدد این باشیم تا تصویر درستی از ایران به جهانیان ارائه بدهیم. هفته پیش میزبان هیأتی از کشور عمان به ایران بودم که برای نخستینبار به ایران سفر میکردند. آنها به صراحت به من ابراز داشتند که پیش از سفر به ایران وصیتنامه خود را هم نوشتهاند اما پس از دیدن ایران نظرشان به کل تغییر کرد و حتی ابراز تمایل کردند که برای توسعه گردشگری در ایران سرمایهگذاری کنند. این نماینده مجلس ادامه داد: من این گروه را به اردبیل و آب گرمهای سرعین بردم و جالب اینجاست که پیشنهاد راهاندازی پرواز مستقیم عمان به اردبیل را مطرح کردند. به نظرم با نشان دادن جاذبههای ایران و ظرفیتهای بیمانندش میتوان نقش بسزایی در از بین بردن تصویر غلطی که در جهان نسبت به ایران رواج پیدا کرده است، داشت.
او افزود: ما باید نگاهمان را نسبت به سرمایهگذران بخشخصوصی تغییر دهیم و این افراد را بهعنوان ظرفیت قلمداد کنیم. وظیفه تکتک ماست که با توسعه صنعت گردشگری و از پیشپا برداشتن موانع گردشگری کشور، زمینه توسعه این صنعت را فراهم کنیم و با گسترش زیرساختها، ضمن ایجاد فرصتهای شغلی جدید، ارزش افزوده ایجاد کنیم. بخشی از این مهم نیز با همکاری سرمایهگذاران بخشخصوصی میسر خواهد بود.
وظیفه سازمانها و نهادهای دولتی هتلداری نیست
ناظر مجلس شورای اسلامی در وزارت گردشگری در ادامه سخنانش با بیان این مطلب که وظیفه سازمانها و نهادهای دولتی هتلداری نیست، گفت: ما در بیشتر شهرهای کشور شاهد این هستیم که سازمانها، مکانهای اقامتی راهاندازی کردهاند که اتفاقا برایشان زیان آور است. ما باید دولت را مکلف کنیم که تمام هتلها و مکانهای اقامتی سازمانها واگذار شوند و باید هتلداری به بخشخصوصی سپرده شود. با این پیشنهاد نهتنها میتوانیم سرمایه بخش دولتی را حفظ کنیم، بلکه میتوان آوردهای هم برای آنها داشته باشیم.
این نماینده مجلس در بخش پایانی سخنانش گفت: باید دستبهدست هم دهیم و کمک کنیم تا بخشخصوصی بیشتر دیده شود و بسیاری از کارها و مسوولیتها از سوی دولت به بخشخصوصی سپرده شود. در بخش نظارتی که خودم وظیفه دارم؛ معتقدم که بهجای پروندهسازی برای سرمایهگذاران بخشخصوصی، به آنها اعتماد کنیم و بخشی از مسوولیتها را به آنها بسپاریم.
