بستن منو
    جدیدترین ها

    صالحی‌امیری: گسترش تعاملات مرزی و منطقه‌ای و تمرکززدایی، راهبرد اصلی گردشگری و اقتصاد ملی

    1 آبان 1404

    احیای هویت تمدنی توس در دستور کار دولت / تاکید وزیر میراث‌فرهنگی بر ساماندهی آرامگاه امام محمد غزالی و ایجاد «باغ مفاخر»

    1 آبان 1404

    تأکید بر توسعه گردشگری زیارت و سلامت در دومین روز نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد

    1 آبان 1404
    چمدان خبرچمدان خبر
    • صفحه اول
    • گردشگر
    • هتل
    • ترانسفر
    • بوم گردی
    • تور
    • کلیک
    • چند رسانه
    • بی مرز
    چمدان خبرچمدان خبر
    صفحه اصلی»ایران ما»خراسان رضوی»مشهد، در مسیر تبدیل شدن به پایتخت گردشگری غذایی ایران
    خراسان رضوی

    مشهد، در مسیر تبدیل شدن به پایتخت گردشگری غذایی ایران

    24 مهر 1404بدون دیدگاه3 دقیقه خواندن
    بله ایتا تلگرام واتس‌اپ کپی لینک
    Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-09-03 07:13:44Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com
    اشتراک گذاری
    بله ایتا تلگرام واتس‌اپ کپی لینک

    کارشناس توسعه گردشگری خارجی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی معتقد است مشهد با برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های توسعه‌ای می‌تواند به یکی از مقاصد شاخص گردشگری غذا در کشور و حتی منطقه تبدیل شود.

    به گزارش چمدان خبر، سعید برزگر گفت: مشهد سالانه میزبان میلیون‌ها زائر و گردشگر داخلی و خارجی است و بخش عمده‌ای از گردشگران خارجی این شهر از کشورهای آسیای میانه، عربی، افغانستان، پاکستان و به‌ویژه عراق هستند. این بازار پویا، فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری غذا فراهم می‌کند.

    برزگر به ظرفیت‌های گردشگری غذایی مشهد اشاره کرد و افزود: بازارها و مجموعه‌های تجاری اطراف حرم مطهر رضوی از جمله بازار رضا، علاوه بر عرضه سوغات و صنایع‌دستی، به معرفی خوراک‌ها و مواد غذایی محلی کمک می‌کنند. زعفران، زرشک و خشکبار خراسان، بخش مهمی از هویت خوراکی و فرهنگی منطقه را تشکیل می‌دهند.

    وی ادامه داد: تنوع غذاهای سنتی استان بالا است و تعدادی از آنها در فهرست میراث ناملموس ملی ثبت شده‌اند؛ مانند شیشلیک شاندیز، شله‌مشهدی و حلیم مشهد. این غذاها قابلیت برند شدن در سطح ملی و بین‌المللی را دارند و حتی غذاهای محلی کمتر شناخته شده می‌توانند در جشنواره‌های محلی معرفی و ترویج شوند.»

    برزگر به جشنواره‌های غذایی استان نیز اشاره کرد و گفت: «اداره کل میراث فرهنگی هر سال جشنواره‌های متعددی برگزار می‌کند که بخشی از آنها به حوزه گردشگری غذا اختصاص دارد. جشنواره‌هایی مانند تاک‌پلو یا دلمه‌پلو در کاشمر و خلیل‌آباد و آیین سمنوپزان در گناباد نمونه‌هایی از این رویدادها هستند.

    وی افزود: حرفه‌ای‌سازی این جشنواره‌ها و معرفی بین‌المللی آنها می‌تواند موجب افزایش ماندگاری گردشگران و ارتقای تجربه فرهنگی آنان شود. تاکنون حدود ۱۰۰ جشنواره در حوزه گردشگری غذا در استان ثبت شده و مرحله بعدی، حرفه‌ای‌سازی و بین‌المللی کردن آن‌ها است.

    برزگر درباره زیرساخت‌های گردشگری غذا نیز گفت: مشهد از نظر تعداد و کیفیت رستوران‌ها و مراکز پذیرایی وضعیت مطلوبی دارد و بسیاری از آنها استانداردهای بین‌المللی را رعایت می‌کنند. اما در زمینه اطلاع‌رسانی دیجیتال هنوز ضعف‌هایی وجود دارد؛ به‌ویژه برای گردشگران خارجی که نیازمند سامانه‌های چندزبانه برای معرفی رستوران‌ها، نوع غذا و کیفیت خدمات هستند.

    وی یکی دیگر از چالش‌ها را محدودیت‌های قانونی و بهداشتی برای برگزاری جشنواره‌ها دانست و افزود: برخی مقررات سخت‌گیرانه مانع از نمایش واقعی طبخ غذاهای سنتی در جشنواره‌ها می‌شود. بازنگری در این قوانین و همکاری نهادهای ذی‌ربط می‌تواند فرصت معرفی زنده و جذاب‌تر غذاهای محلی را فراهم کند.

    برزگر در پایان تصریح کرد: «اجرای برنامه‌های توسعه‌ای از جمله ایجاد سامانه‌های هوشمند گردشگری غذا، زیرساخت‌های دیجیتال چندزبانه و حمایت از جشنواره‌های تخصصی بین‌المللی، می‌تواند نقش مهمی در معرفی مشهد و خراسان رضوی به‌عنوان پایتخت گردشگری غذایی ایران ایفا کند. / ایسنا خراسان رضوی

    🔗 لینک کوتاه:کپی شد ✅
    باکس اصلی

    پستهای مرتبط

    صالحی‌امیری: گسترش تعاملات مرزی و منطقه‌ای و تمرکززدایی، راهبرد اصلی گردشگری و اقتصاد ملی

    1 آبان 1404

    تأکید بر توسعه گردشگری زیارت و سلامت در دومین روز نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد

    1 آبان 1404

    وزیر میراث فرهنگی: ۵۰ درصد از گردشگری ایران متعلق به حوزه زیارت است.

    1 آبان 1404
    پاسخ دهید لغو پاسخ

    نوشته‌های تازه

    صالحی‌امیری: گسترش تعاملات مرزی و منطقه‌ای و تمرکززدایی، راهبرد اصلی گردشگری و اقتصاد ملی

    1 آبان 1404

    احیای هویت تمدنی توس در دستور کار دولت / تاکید وزیر میراث‌فرهنگی بر ساماندهی آرامگاه امام محمد غزالی و ایجاد «باغ مفاخر»

    1 آبان 1404

    تأکید بر توسعه گردشگری زیارت و سلامت در دومین روز نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد

    1 آبان 1404

    سفرهای دریایی در گلستان ۵۰ درصد کاهش یافت

    1 آبان 1404

    وزیر میراث فرهنگی: ۵۰ درصد از گردشگری ایران متعلق به حوزه زیارت است.

    1 آبان 1404

    آخرین دیدگاه‌ها

    1. خانی در جای خالی ایده وخلاقیت ایرانی در نمایشگاه گردشگری دوبی+فیلم
    2. یعقوب محمدی دیوان(سرچ کن) در احداث فاز اول مجموعه گردشگری «بی بی شهربانو» تا پایان سال
    دیدگاه های جدید
    • خانی در جای خالی ایده وخلاقیت ایرانی در نمایشگاه گردشگری دوبی+فیلم
    • یعقوب محمدی دیوان(سرچ کن) در احداث فاز اول مجموعه گردشگری «بی بی شهربانو» تا پایان سال

    بایگانی‌ها

    • مهر و آبان 1404
    • شهریور و مهر 1404
    • مرداد و شهریور 1404
    • تیر و مرداد 1404
    • خرداد و تیر 1404
    • اردیبهشت و خرداد 1404
    • فروردین و اردیبهشت 1404
    • اسفند و فروردین 1403
    • بهمن و اسفند 1403
    • دی و بهمن 1403
    • آذر و دی 1403
    • آبان و آذر 1403
    • مهر و آبان 1403
    • شهریور و مهر 1403
    • مرداد و شهریور 1403
    • تیر و مرداد 1403
    • خرداد و تیر 1403

    دسته‌ها

    • بوم گردی
    • بی مرز
    • ترانسفر
    • تور
    • تور
    • چند رسانه
    • خراسان رضوی
    • در حوالی …
    • کلیک
    • کیش
    • گردشگر
    • هتل
    اینستاگرام تلگرام Bale Eitaa
    • درباره ما
    • خط مشی
    • تماس با ما
    © 1404 تمامی حقوق این وبسایت متعلق به چمدون سفر میباشد

    برای جستجو بالا تایپ کن و اینتر بزن. برای انصراف Esc رو بزن .