مسلم شجاعی سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره پروژه «سلام ایران» و دعوت از اینفلوئنسرهای خارجی برای معرفی ایران گفت: سال گذشته 10 اینفلوئنسر از آمریکا، ترکیه، کنیا، روسیه، چین و … را به ایران دعوت کردیم که هرکدام میانگین3 پست گذاشتند، اینها در مجموع 45 میلیون فالوئر داشتند، یکی از آنها یک پست از توچال گذاشت که 327 هزار ویو داشت.
وی با بیان اینکه این تولید محتواها صرفاً در اینستاگرام نیست، گفت: بستر تولید محتوا بستگی به اپهای غالب در آن کشور دارد، بعضی کشورها اینستاگرام و فیسبوک، برخی یوتیوب و در کشورهای آسیای شرقی مثل چین تیکتاک، رِد و ویبو غالب هستند.
شجاعی تصریح کرد: ما به دنبال محتوای هدفمند و متناسب با ذائقه گردشگران بالقوه هستیم تا آنها را به گردشگران بالفعل تبدیل کنیم، در این میان اینفلوئنسر مارکتینگ با استانداردها و هدفمندیهایی که دارد، انتخاب مناسبی است.
سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: ما قبل از ورود این افراد به ایران شروع به رصد پیجهای آنها میکنیم تا مشکلی برای ورود به کشور نداشته باشند. همچنین انتخاب این اینفلوئنسرها بر اساس چند شاخص صورت میگیرد؛ یکی از مهمترین شاخصها این است که افراد فعال حوزه گردشگری باشند و اینگیجمنت آنها (تعامل کاربران) بالای 30 باشد.
ایران، کشوری با قدمت تاریخی و فرهنگی غنی، در سالهای اخیر با تصویر منفی رسانهای در سطح بینالمللی مواجه است. این تصویرسازیها، اغلب بر ناامنی و خطرات سفر به ایران تاکید دارند و تصویری غیر دقیق از واقعیت این کشور ارائه میدهند.
در حالی که برخی رسانهها و حتی دولتها سعی در بزرگنمایی اغراقآمیز و دروغین مشکلات و ایجاد تصور نادرستی از ایران دارند، واقعیت تجربه گردشگران چیز دیگری است.
ایران با امنیت بالا در بسیاری از مناطق، به ویژه مناطق توریستی، از مهماننوازی بینظیر مردم و جاذبههای گردشگری متنوع و بیشماری برخوردار است. گردشگران خارجی که به ایران سفر کردهاند، عموماً از سطح امنیت قابل توجه در این کشور شگفتزده شدهاند و برخلاف انتظارات، احساس آرامش و امنیت کردهاند.
علاوه بر امنیت، مهماننوازی گرم و صمیمانه ایرانیان، زیباییهای فرهنگی و تاریخی، و تنوع جاذبههای گردشگری، تجربهای فراموشنشدنی برای بازدیدکنندگان رقم میزند. بنابراین، لازم است با تکیه بر تجربیات واقعی گردشگران و منابع معتبر، تصویر دقیقتری از ایران به جهانیان ارائه شود و تصورات نادرست ناشی از تصویرسازیهای رسانهای منفی اصلاح شود تا با استفاده از این پتانسیل بالای گردشگری، ایران آنطور که شایسته است به عنوان مقصدی امن، جذاب و مهماننواز، معرفی و شناخته شود.